Vapaapäivän ylistys

Kello ei herätä – aamu on kiireetön – ei aikataulua – on vain sateen ropina ja hiljaisuus. On vapaus tehdä tai olla tekemättä. Kiitos aamu. Kiitos vapaapäivä.

Vaikka yrittäjä tekee työtään niin että se on ennemminkin tapa elää – joka tarkoittaa mm. sitä että työhön käytettyä aikaa ei lasketa – on välillä mahtavaa kun saa tehdä tai olla tekemättä mitään.

Elämme tällä hetkellä hyvin poikkeuksellista aikaa, jota määrittää monin tavoin pandemia, joka jyllää ympäri maailmaa. Sen vaikutukset ovat hyvinkin konkreettisia omassa työssämme kahvila yrittäjinä. Pitää venyä ja jaksaa vielä enemmän kuin niin sanotusti normaaliaikoina.

Pienenä yrityksenä mahdollisuutemme joustaa ja sopeutua, mukautua ovat kuitenkin erilaiset kun ison organisaation. Voimme muokata omaa toimintaamme, ainakin jossain määrin vastaamaan vallitsevia olosuhteita.

Keväällä kun pandemia sulki paikan tykkänään, saimme yllättäen aikaa – aikaa tehdä niitä asioita joita arki ei ole meille mahdollistanut. Vaikka kurkkua kuristi epätietoisuus tulevasta – piti vain kammeta ajatusmaailma siihen malliin että tästä selvitään. Piti löytää keinoja siihen että saa kaikki asiat hoidettua. Usko itseensä ja siihen mitä tekee – saa ihmeitä aikaan. Elefantti syödään pala kerrallaan, niin myös tämä muutos. Se tehdään pala kerrallaan.

Silloin piti kääntää katseensa myös itseensä ja omaan jaksamiseensa. Piti löytää keinoja oman jaksamisen tukemiseen, voimavarojen kaivamiseen itsestään ja työkaluja niiden vahvistamiseen.

Suomessa meillä on kaunis ja voimaanuttava luonto ja meillä täällä Seinäjoella on aivan loistavat mahdollisuudet liikkua luonnossa. Siispä liikkumaan ulkona aina kun vain mahdollista. Kun fyysinen kunto kasvaa se vaikuttaa myös mieleen ja henkiseen olotilaan. Niin se vain on.
Luonnossa liikkuessa luovuus lisääntyy ja ideat pursuilevat jatkojalostusta varten esiin.

Nyt kun pandemian toinen aalto hyökyy ylitsemme – olemme jo vähän valmistautuneempia- vähän viisaampia. Tiedämme jo sen että meidän on jaksettava yrittäjinä pitää kahvilaa auki – edelleen ilman työntekijöitä joka tarkoittaa sitä että vapaa-aika on kortilla. Siksi olemme luvanneet itsellemme VAPAAPÄIVÄN. Viikossa on yksi päivä -tällä hetkellä maanatai – jolloin ei mennä töihin. Ollaan kotona. Tehdään sitä mitä huvittaa ja jos ei huvita -ei tehdä mitään. Voi olla myös epäsosiaalinen ja puhua vain itselleen – jos sitäkään. Siunattu vapaapäivä. Kiitos siitä.

On myös opittava siihen että vapaapäivää EI kuormiteta töillä, jotka jäävät työpäivänä tekemättä.
Pyhitetty vapaapäivä. Ja kun vapaapäivä toistuu säänöllisesti viikosta toiseen – jaksaminen arjessa nousee taas uusille leveleille. Niin valtava vaikutus sillä on. Uskokaa tai älkää.

Jaa kirjoitus eteenpäin:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Muita kirjoituksia

blogi

Koirakin on ystävä

On kyllä niin ihanaa huomata kuinka tärkeä meidän Paavo-koiramme on monelle asiakkaalla. Varsinkin vähän iäkkäimmille ihmisille Paavo on tärkeä juttukaveri. On kiva nähdä kuinka eläin voi tuoda iloa ja mielihyvää vain pelkällä läsnäolollaan ja Paavo nauttii.

Lue lisää »
blogi

Arkipäivän tarinoita

Kohta kaksi vuotta täynnä korona-aikaa, ties kuinka monta vuotta edessä. Elämä aaltoilee menemme mukana, otetaan vastaan se mitä meille annetaan. Jokainen meistä selviytyy muuttuvassa maailmassa omalla tavallaan. Ravintolayrittäjän näkökulmasta katsottuna elämä on ollut selviytymistaistelua, joillakin enemmän, joillakin vähemmän. Kaikki ovat sen kohdanneet. Me emme halua

Lue lisää »
blogi

Vapaapäivän ylistys

Kello ei herätä – aamu on kiireetön – ei aikataulua – on vain sateen ropina ja hiljaisuus. On vapaus tehdä tai olla tekemättä. Kiitos aamu. Kiitos vapaapäivä. Vaikka yrittäjä tekee työtään niin että se on ennemminkin tapa elää – joka tarkoittaa mm. sitä että työhön

Lue lisää »